Usein kysyttyjä kysymyksiä
Toimiiko Repa Reittiopas kommunikaattorissa/kämmenmikrossa/kännykässä?
Repa Reittiopas -palvelu on toteutettu karttapohjaisena, ja hyvin harvat mobiililaitteiden selaimet tukevat käytettyä tekniikkaa.
Voinko käyttää Repa Reittioppaan ilmoittamia kilometrimääriä matkalaskun/veroilmoituksen tarkistamiseen?
Repa Reittioppaan ilmoittamat kilometrit ovat suuntaa-antavia, osittain linnuntietä laskettuja etäisyyksiä. Näin ollen ne soveltuvat ainoastaan suuruusluokan arviointiin.
Miksi reittiehdotuksessa ei näy käyttämääni linjaa?
Repa Reittiopas ei osaa arvioida ihmisten mieltymyksiä, joten se laskee reitit vain ja ainoastaan käytettävissä olevan tiedon eli arvioitujen ajoaikojen ja laskentaparametrien perusteella. Palvelun yksi tarkoitus on myös tarjota vaihtoehtoja ja uusia mahdollisuuksia. Tässä tapauksessa Repa Reittioppaan tarjoama hyöty on vertailumahdollisuus; voit tarkistaa, sujuisiko matkasi kenties nopeammin tai helpommin reittiehdotusten mukaisesti.
Miksei Repa Reittiopas löydä kotiosoitettani tai hakemaani paikannimeä?
Repa Reittioppaan paikkatietokantoja ylläpidetään useista eri lähteistä, mutta puutteita valitettavasti löytyy aina. Käyttäjien palaute on erittäin tervetullutta puutteiden ja virheiden korjaamiseksi.
Miksi palvelu on näin monimutkainen?
Repa Reittioppaaseen on koottu paljon toimintoja erilaisten käyttötarpeiden varalle.
Miksi reitit eivät kulje kartalla katuja pitkin?
Repa Reittiopas muodostaa bussissa matkustettavan osuuden pysäkiltä pysäkille ja pysäkkien välisiä muotopisteitä on käytettävissä hyvin vähän. Kävelyosuudet lasketaan kävelyreitistöllä täydennettyä katuverkkoa pitkin, ja kävelyosuuksilla muotopisteitä on enemmän käytössä, joten ne seuraavat kartalla paremmin katuja.
Repa Reittioppaan näyttämä kävelymatka kotoani lähimmälle pysäkille on selvästi liian pitkä!
Kävelyt muodostetaan pääasiassa katuverkkoa pitkin. Katuverkkoa on täydennetty kävelyreitistöllä, jossa on mukana varsinaiset kevyen liikenteen väylät. Kaikkia polkuja ja oikomismahdollisuuksia Repa Reittiopas ei tunne ja näin ollen ilmoitetut kävelymatkat saattavat osittain olla todellista hieman pidempiä.
Repa Reittioppaan käyttämä kävelynopeus on aivan liian hidas. Voiko sitä säätää?
Tarkennetussa haussa voit itse vaikuttaa tiettyihin hakuehtoihin, mm. kävelynopeuteen.
Repa Reittiopas suositteli vaihdollisia yhteyksiä, vaikka 20 minuuttia myöhemmin lähtevällä bussilla olisi päässyt suoraan. Miksi sitä ei näytetty?
Repa Reittioppaan antamat ehdotukset ovat ajankohtaan sidottuja, ja tässä tapauksessa olit antanut haluamasi lähtöajan. Vaihtamalla kerran olet selvästi aikaisemmin perillä. Mikäli haluat välttää vaihtamista, valitse tarkennetussa haussa reittityypiksi "Vähiten vaihtoja".
Haluaisin mennä julkisilla liikennevälineillä keskustaan, mutta en tiedä tarkkaa osoitetta. Miten löydän reitin sinne?
Helpoin tapa on osoittaa kohde kartalta, jos tunnet suurin piirtein kohteen sijainnin.
Mitä kartalla olevat eriväriset viivat kuvaavat?
Repa Reittioppaan karttapalvelussa reitit esitetään viivoina ja reitin pysäkit ympyröinä. Eri kulkumuodolla tehtävät matkaosuudet kuvataan seuraavasti: bussi = tummansininen ja kävely = sininen katkoviiva. Vaihdot liikennevälineestä toiseen kuvataan keltaisilla ympyröillä ja matkan lähtö- ja määräpaikka keltaisilla neliöillä. Reittiehdotusten yhteydessä näytettävät symbolit noudattavat samaa väritystä.
Miten osaan jäädä pois oikealla pysäkillä, jos matkustan uuteen paikkaan?
Reittikuvauksen alla on linkit "Tulosta reittiehdotus mukaan" ja "Näytä tarkka reittikuvaus ja vaihtokartat", joista saat näkyviin kaikki pysäkit, joiden kautta reitti kulkee. Tulostamalla listan ja sitä seuraamalla osaat jäädä pois oikealla pysäkillä/asemalla.
Powered by CGI